Kuřecí játra na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
3-4 hrstě čerstvé houby
2 lžíce čerstvá petrželka
500 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kousky, poté je zlehka obalíme v hladké mouce.

  2. Na velké pánvi rozehřejeme olej a na něm dozlatova orestujeme cibuli. Přidáme houby, podlijeme trochou vody a cca 10 minut podusíme. K podušeným houbám přidáme játra a orestujeme. Na závěr vše osolíme, opepříme a posypeme trochou mletého kmínu.

  3. Kuřecí játra na houbách bohatě posypeme na jemno nasekanou petrželkou. Pokrm podáváme s čerstvým chlebem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!