Kuřecí dopiazah recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
150 ml voda
1 kg kuře
12 ks šalotka
3 lžičky čerstvý zázvor
1 lžíce citronová šťáva
2 lžíce rostlinný olej
2 lžičky mletý koriandr
2 lžičky mletý římský kmín
400 g sterilovaná rajčata
30 g ghee
0 lžiček mletý šafrán
0 lžiček hrubě mletý černý pepř
2 ks drcené sušené červené chilli
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky oloupeme a necháme v celku. Připravíme si ghee, které můžeme nahradit máslem. Cibule oloupeme, velkou cibuli nakrájíme na plátky, malou na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme.

  2. Ve velké pánvi roztopíme ghee a rostlinný olej a asi 10 minut dusíme šalotku dozlatova. Šalotku vyndáme, necháme okapat a odstavíme. Přidáme velkou cibuli nakrájenou na plátky a asi 10 minut dusíme do zezlatovění. Cibuli vyndáme, necháme odkapat a odstavíme. Pokud je třeba, přilijeme ještě trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli a 5 minut podusíme. Vmícháme česnek, chilli, zázvor, koriandr, římský kmín, černý pepř a podle chuti sůl. Podusíme další 2 - 3 minuty. Přidáme kuře a 5 minut osmažíme po všech stranách dozlatova. Přimícháme rajčata i se šťávou, šafrán a vodu.

  3. Kuřecí dopiazah pomalu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme dalších 40 minut, dokud kuře nezměkne. K závěru posypeme plátky cibule a šalotkami, přikryjeme a ještě 10 minut podusíme.

  4. Před podáváním kuřecí dopiazah pokropíme citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!