Kuřecí dopiazah recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks cibule 150 ml voda 1 kg kuře 12 ks šalotka 3 lžičky čerstvý zázvor 1 lžíce citronová šťáva 2 lžíce rostlinný olej 2 lžičky mletý koriandr 2 lžičky mletý římský kmín 400 g sterilovaná rajčata 30 g ghee 0 lžiček mletý šafrán 0 lžiček hrubě mletý černý pepř 2 ks drcené sušené červené chilli podle chuti sůl
Postup Kuřecí dopiazah recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotky oloupeme a necháme v celku. Připravíme si ghee, které můžeme nahradit máslem. Cibule oloupeme, velkou cibuli nakrájíme na plátky, malou na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme.
Ve velké pánvi roztopíme ghee a rostlinný olej a asi 10 minut dusíme šalotku dozlatova. Šalotku vyndáme, necháme okapat a odstavíme. Přidáme velkou cibuli nakrájenou na plátky a asi 10 minut dusíme do zezlatovění. Cibuli vyndáme, necháme odkapat a odstavíme. Pokud je třeba, přilijeme ještě trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli a 5 minut podusíme. Vmícháme česnek, chilli, zázvor, koriandr, římský kmín, černý pepř a podle chuti sůl. Podusíme další 2 - 3 minuty. Přidáme kuře a 5 minut osmažíme po všech stranách dozlatova. Přimícháme rajčata i se šťávou, šafrán a vodu.
Kuřecí dopiazah pomalu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme dalších 40 minut, dokud kuře nezměkne. K závěru posypeme plátky cibule a šalotkami, přikryjeme a ještě 10 minut podusíme.
Před podáváním kuřecí dopiazah pokropíme citronovou šťávou.