Kuřecí čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky cukr
3 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
3 ks žloutek
1 lžička podravka
1 ks střední cibule
3 lžičky worcestrová omáčka
0.5 lžičky mletý černý pepř
0.5 lžičky maggi koření
2 lžičky solamyl (škrobová moučka)
podle potřeby
kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Kuřecí dáme do mísy a postupně smícháme se všemi přísadami, ze kterých jsme si připravili marinádu.

  2. Marinádu jsem připravili smícháním soli, pepře, cukru, nadrobno nakrájené cibule, vegety, maggi, worcestru a přimícháním žloutků a oleje. Ještě doplníme o škrobovou moučku - solamyl.

  3. Naložené maso v marinádě můžeme nechat 24 hodin odležet v lednici, chuť kuřecí číny je intenzivnější. Maso můžeme i ihned osmažit.

  4. Jako přílohu ke kuřecí číně podáváme vařené brambory, hranolky, bramborovou kaši. Čínu můžeme vyzkoušet i v kombinaci s rýží.

  5. Další recepty na čínu


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!