Kuřecí celerový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g celer
1 ks jablko
100 g majonéza
0.5 ks kapie
0.5 dl zakysaná smetana
250 g pečené kuřecí maso
podle chuti
cukr
sůl
citron
sterilovaný hrášek
podle potřeby
paprika
rajčata
hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Pečené kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky. Celer (čerstvý nebo vařený) také nadrobno nakrájíme, stejně tak kapii a jablko. Zeleninu s ovocem můžeme i na hrubém struhadle nastrouhat - záleží na chuti. Do salátu lze přidat také sterilovaný hrášek nebo okurku.

  2. Maso se zeleninou a jablkem dáme do mísy, přidáme majonézu, smetanu, trochu soli a cukru, zakapeme citronem a promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily. Salát necháme v lednici dobře odpočinout.

  3. Kuřecí celerový salát potom plníme do vydlabaných poloviček paprik či rajčat, které klademe na talíř vyložený hlávkovým salátem.

  4. Kuřecí celerový salát servírujeme s bagetkou či opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!