Kuřecí bagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 plátky kuřecí prsa
2 ks velká cereální bageta
těstíčko
2 stroužky česnek
1 lžička sůl
150 g hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 lžička koření na kuře
náplň
1 ks pórek
1 kelímek bílý jogurt
1 balíček majonéza v sáčku (Poličanka)
marináda
250 ml podmáslí
podle potřeby
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme ho do podmáslí. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 2 - 3 hodiny.

  2. Smícháme si mouku, koření a prolisované stroužky česneku. V této směsi postupně po kouscích obalujeme okapané kuřecí kousky.

  3. Kuřecí kousky smažíme na rozpáleném oleji do zezlátnutí, obal masa musí být hezky křupavý. Po osmažení odložíme do misky s papírovými ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk.

  4. Mezitím si připravíme dresink. Do smíchané majonézy s bílým jogurtem přidáme na kolečka pokrájený pórek.

  5. Bagety podélně rozkrojíme a naplníme nejdříve dresinkem a poté kuřecími kousky. Kuřecí bagety podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!