Kuře zeleninový mumraj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
0 ks máslo
1 láhev kečup
2-3 balíčky zelenina
8 ks kuřecí paličky

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme jakoukoliv očištěnou zeleninu, co doma najdeme. Od cibule, česneku, mrkve, petržele až třeba po cuketu. Může být zelenina čerstvá i mražená.

  2. Na zeleninu nebo mezi zeleninu položíme porce kuřete. Může být i jiná obměna masa - ryba či krůtí. Vezmeme půlku másla nebo stejné množství margarínu a různě poklademe na zeleninu. Vše zalijeme sladkým kečupem. Maso předtím můžeme samozřejmě ochutit kořením nebo jen solí. Množství kečupu záleží na chuti. Odhadem je to množství 1,5 čajového hrnku. Komu chutná ostrá chuť přikoření nebo použije kečup ostrý. Kuře zeleninový mumraj dáme péct do trouby na 200 °C zhruba na 45 minut. Na masu se vytvoří krásná křupavá kůžička a zelenina změkne ve vynikající směs.

  3. Kuře zeleninový mumraj podáváme se zeleninou. Přílohu volíme podle chuti, dobré jsou brambory i hranolky. Zeleninu lze stejně připravit i bez masa. Získáme tak pokrm pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!