Kuře v závěji s dělovými koulemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
2 lžíce tuk
1 ks cibule
kmín
1 ks jablko
1 balíček kyselé zelí
750 g vrchní kuřecí stehno
těsto
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 kg brambory
350 g hrubá mouka
1 lžíce rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Zelí smícháme s drobně nakrájenou cibulí, nahrubo nastrouhaným jablkem a cukrem. Dvě třetiny směsi rozprostřeme do pekáčku. Posolené kousky kuřete položíme na zelí, posypeme kmínem, pokryjeme zbytkem zelí a pokapeme rozpuštěným tukem.

  2. Kuře pečeme v troubě asi půl hodiny. Pak z masa zelí odhrneme a dopečeme dozlatova.

  3. Uvařené a vychlazené brambory nastrouháme, přidáme mouku,vejce, solamyl, máslo a sůl. Vypracujeme těsto, vyválíme několik válečků o průměru 5 cm, nakrájíme je na stejné kousky a tvarujeme kuličky. Kuličky vaříme v osolené vodě 5 - 7 minut.

  4. Kuře v závěji podáváme s uvařenými dělovými koulemi jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!