Kuře v pomeranči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky máslo
2 ks pomeranč
1 ks kuře
2 lžičky cukr krupice
estragon
3 dl bílé víno
5 lžiček olivový olej
podle chuti
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, očistíme, naporcujeme a dáme do pekáčku s olivovým olejem. Poklademe jej hoblinkami másla a pečeme v troubě předehřáté na 200°C do měkka.

  2. Pomeranče důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  3. Na pánvi necháme opatrně zkaramelizovat cukr, podlijeme vínem a podle chuti přidáme kečup. Za stálého míchání necháme odpařit alkohol a pak vložíme do omáčky kolečka pomerančů. Už jen prohřejeme.

  4. Pomerančovou omáčkou přeléváme servírované měkké kuře. Kuře v pomeranči podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!