Banánová be-be stříška recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g máslo
rum
2 ks banán
130 g cukr moučka
6 - 8 lžic sušené mléko
1 balíček čokoládová poleva
2 kelímky nízkotučný tvaroh
1 balíček světlé be-be sušenky
1 balíček kakaové be-be sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Budeme potřebovat alobal, na který naskládáme po vzoru šachovnice be-be sušenky dvou barev (3x7 řad)

  2. Na krém zpracujeme nejlépe ručním šlehačem tvaroh, cukr, máslo a rum. Přímícháme i sušené mléko pro hutnější chuť

  3. Krémem potřeme první vrstvu sušenek. Poklademe další vrstvu sušenek, tentokrát opačně - na bílou sušenku hnědou a naopak. Naneseme další vrstvu krému a doprostřed položíme oloupané banány s odřezanými konci

  4. Alobal podél stran nadzvedneme a kraje sušenek přiložíme k sobě, vytvoříme tak stříšku, kterou necháme v lednici dobře ztuhnout

  5. Ztuhlou banánovou be-be stříšku polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, opět necháme zatuhnout a až poté krájíme na řezy. Dezert vhodný k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!