Kuře tří hořčic recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks kuře
1 sklenice moravanka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
marináda
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce kremžská hořčice
1 lžíce rybízová nebo šípková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a naporcujeme, jak potřebujeme. Můžeme použít přímo čtyři kuřecí stehna nebo jen prsní řízky. Maso opepříme, osolíme a rozložíme do pekáče.

  2. V misce smícháme všechny druhy hořčice spolu s rybízovou marmeládou. Můžeme použít i šípkovou. Vše zamícháme v marinádu, kterou potřeme naporcované kuře ze všech stran. Celé kuře potíráme i zevnitř. Přidáme moravanku i s nálevem, poklademe plátky másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se kuře rozpadá a má zlatavě hnědou barvu. Podle chuti můžeme dát pod maso slaninu nebo špek.

  3. Kuře tří hořčic podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!