Kuře po uhersku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 ks cibule
1 ks kuře
2 lístky šafrán
3 g zázvor
0 l červené víno
0 lžiček mletá skořice
0 lžiček muškátový květ
1 lžíce vinný ocet
1 ks kořen petržele
podle chuti
rozinky
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě kuřata uvaříme.

  2. Oloupeme cibule a celé je uvaříme ve víně. Uvařené cibule rozetřeme s kořenem petržele a přidáme víno, ve kterém se cibule vařily, a vinný ocet. Okořeníme zázvorem, skořicí, muškátovým květem a dobře okořeníme šafránem.

  3. Do vzniklé omáčky dáme uvařené kuře a podáváme. Pokud budeme kuře po uhersku zdobit, použijeme mandle a rozinky. Kuře po uhersku podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!