Polévka ze zelených fazolek recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks brambory
200 ml smetana
40 g hladká mouka
mletá sladká paprika
2 lžíce sterilovaný kopr
400 g zelené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky pokrájíme na menší kousky a opereme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Pokrájené fazolové lusky dáme vařit do osolené vody, přidáme nakrájené brambory a vaříme do poloměkka. Z oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku a do ní vmícháme mletou sladkou papriku. Pracujeme rychle, aby nám paprika nezhořkla. Jíšku vlijeme do polévky a povaříme. Přidáme sterilovaný kopr, sůl a smetanu

  3. Polévku ze zelených fazolek dobře provaříme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!