Polévka ze sušených krevet s nudlemi udon recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
0,5 kg rajče
1 hrst koriandr
30 ml citronová šťáva
1,3 l zeleninový vývar
400 ml kokosové mléko
30 g sušené krevety
500 g nudle udon
2 lžičky chilli omáčka sriracha

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata očistíme a nakrájíme na kousky. Koriandr pokrájíme nadrobno

  2. Česnek osmahneme na oleji, přidáme nakrájená rajčata, chvíli takto necháme povařit a přidáme pokrájený koriandr. Poté přilijeme zeleninový vývar, nasypeme sušené krevety a asi půl hodiny vaříme na středním ohni

  3. Do omáčky nakapeme citronovou šťávu asi z 1/4 citronu. Dále dochutíme pár lehkými zástřiky chilli omáčky Sriracha Hot Chilli Sauce (nutné). Polévka nemá být příliš ostrá, cílem je ji jen dochutit. Přidáme kokosové mléko, zamícháme a necháme ještě asi 10 minut povařit. Na závěr přisypeme trochu nasekaného koriandru. Uvařené nudle přidáme do jednotlivé porce polévky. Solit polévku není potřeba, sušené krevety jsou dost slané

  4. Polévku ze sušených krevet s nudlemi udon ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!