Kuře po cikánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 kostky cukr
2-3 lžíce olej
0.5 kostky masox
2 ks kuřecí prsa
680 g sterilované lečo
omáčka
mléko
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm. Do kastrolu dáme rozehřát trochu oleje a půlku masoxu, přidáme maso, které necháme zatáhnout (zbělat).

  2. K masu přidáme zeleninové lečo - množství masa a leča musí být vyvážené. Ne hodně leča a málo masa a opačně. Za občasného míchání necháme vyvařit vodu z leča. Dle chuti přisladíme.

  3. Tatarskou omáčku zředíme trochou mléka.

  4. Kuře po cikánsku podáváme s hranolky, americkými brambory a zředěnou tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!