Kuře pečené po plzeňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
2 lžíce rozinky
1 ks kuře
2 lžičky sůl a pepř
1 ks cibule krájená nadrobno
1 špalíček menší celer
2 hrnky drůbeží vývar
35 g střída z veky
2 dl pivo světlé 12st

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, rozpůlené kuře prudce opečeme na drobno nakrájené a na másle ozlacené cibuli a celeru. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem.

  2. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme střídkou namáčenou v pivu, povaříme a prolisujeme. Do takto připravené omáčky zavaříme proprané a ve vlažné vodě nabobtnalé rozinky.

  3. Kuře pečené po plzeňsku podáváme s vařenými brambory sypanými jemně nasekanou petrželkou nebo dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!