Kuře pečené po plzeňsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 2 lžíce rozinky 1 ks kuře 2 lžičky sůl a pepř 1 ks cibule krájená nadrobno 1 špalíček menší celer 2 hrnky drůbeží vývar 35 g střída z veky 2 dl pivo světlé 12st
Postup Kuře pečené po plzeňsku recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, rozpůlené kuře prudce opečeme na drobno nakrájené a na másle ozlacené cibuli a celeru. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem.
Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme střídkou namáčenou v pivu, povaříme a prolisujeme. Do takto připravené omáčky zavaříme proprané a ve vlažné vodě nabobtnalé rozinky.
Kuře pečené po plzeňsku podáváme s vařenými brambory sypanými jemně nasekanou petrželkou nebo dušenou rýží.