Kuře na leču recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks kuře
1 sklenice zeleninové lečo
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuře podle potřeby očistíme. Pak je naporcujeme, omyjeme, osušíme a osolíme. Z jedné strany je posypeme grilovacím kořením. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pomalu si předehřejeme troubu.

  2. V hrnci, kastrolu nebo pekáčku vhodném do trouby si na sporáku rozehřejeme olej. Cibuli si na oleji osmahneme dozlatova. Přidáme kousky kuřete nekořeněnou stranou dolů a osmahneme. Pak kuře otočíme a posypeme grilovacím kořením. Následně vše podlijeme zeleninový lečem. Kuře opravdu podlijeme a ne přelijeme. Je důležité, abychom co nejméně slily grilovací koření. Podle chuti můžeme ještě lečo posypat grilovacím kořením. Vše přivedeme k varu.

  3. Pekáč nebo kastrol kuřetem na leču vložíme do trouby a pečeme při mírné teplotě 35 - 45 minut. Pokud se během této doby nevypeče kůrčička, zvýšíme teplotu a kuře pečeme dozlatova. Pokud to není nezbytné, kuře nepodléváme.

  4. Kuře na leču podáváme s hranolky, rýží - i společně a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!