Kuře na kari s cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks citron
1 špetka šafrán
200 g cizrna
1 lžička kari koření
pálivá paprika
černý pepř
1 ks cibule - velká
1 ks menší kuře
600 ml zeleninový nebo masový vývar
menší lilek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibuli na půlkolečka, z jednoho citrónu vymačkáme šťávu, prolisujeme česnek, lilek nakrájíme na plátky a ve vodě lehce předvaříme cizrnu tak aby uplně nezměkla. Dále naporcujeme kuře.

  2. Do většího hrnce pak dáme olej a rozehřejeme na plotýnce. Na horkém oleji osmažíme cibuli, přidáme kari koření, šafrán a porce kuřete. Maso restujeme z obou stran. Poté přilijeme vývar, šťávu z citrónu, česnek a předvařenou cizrnu. Dochutíme pepřem a solí. Přidat můžeme i pálivou papriku.

  3. Uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a dusíme asi jednu hodinu dokud cizrna úplně nezměkne. Poté přidáme nakrájený lilek a dusíme dalších 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!