Kuře na francouzský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 lžic olej
2 lžíce máslo
500 g rajčata
300 g žampióny
1 ks kuře
1 lžička vegeta
2 sklenky bílé víno
1 svazek petrželová nať
3 ks cibulka s natí
2 lžíce hladká nebo polohrubá mouka
10 ks zelené olivy bez pecek
podle chuti
sůl, pepř
Postup Kuře na francouzský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém kastrolu na oleji opečeme osolené porce kuřete.
Po zezlátnutí posypeme maso nasekanou petrželkou a cibulkou a ještě chvíli opékáme.
Přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme, dáme vegetu a za občasného podlití vodou dusíme na mírném plameni.
Po jedné hodině dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony předem podušené na másle, spařená oloupaná rajčata a vypeckované zelené olivy.
Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou.
Vaříme ještě 20 minut.
Kuře na francouzský způsob podáváme s dušenou rýží nebo opečenými bramborami.