Kuře na chilli a bazalce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg mrkev
50 lístků bazalka
2 ks chilli paprička
1 lžíce slunečnicový olej
2 lžíce sojová omáčka
8 ks kuřecí stehno
3 lžíce sladká chilli omáčka
6 ks stonek celeru
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Stehna očistíme a odstraníme z nich kůži. Do každého stehna uděláme nožem zářezy a stehna potřeme sojovou omáčkou. Na předehřáté pánvi rozehřejeme olej a 20 minut za častého obracení smažíme kuřecí stehna, dokud nejsou dobře propečená.

  2. Chilli papričky zbavíme semínek a jemně nasekáme. Přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev a celerové stonky a smažíme asi 5 minut. Vmícháme chilli omáčku, pánev zakryjeme pokličkou a necháme ji na mírném plameni bublat.

  3. V další pánvi rozehřejeme trochu oleje a přidáme bazalkové lístky. Smažíme asi 30 vteřin nebo dokud se nesvinou, ale uchovají si zelenou barvu. Lístky vyndáme z pánve a na papírovém ubrousku je necháme okapat.

  4. Na ohřátý talíř dáme vždy 2 stehna se zeleninou, přelijeme vše šťávou z pánve, přidáme lístky bazalky a podáváme.

  5. Kuře na chilli a bazalce podáváme s čínskými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!