Kuře dušené s jablky a se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
100 g celer
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
hřebíček
nové koření
250 ml sladká smetana
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce a osolíme po obou stranách. Cibuli a celer očistíme. Cibuli nakrájíme najemno a celer na nudličky. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu z nich nastrouháme tak, že nám slupka zůstane v prstech. Slupku vyhodíme.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, jablka, nové koření a vše krátce osmažíme. Na tento základ vložíme připravené porce kuřete, podlijeme je a dusíme. Při dušení porce obrátíme. Kuře dusíme na mírném ohni, jablka i celer se snadno a rychle připalují.

  3. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře provaříme. Maso pak vložíme do omáčky ještě prohřát.

  4. Kuře dušené s jablky a se smetanou podáváme s knedlíkem, rýží či těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!