Kuře babičky z Krkonoš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
10 dkg máslo
kmín
1 ks kuře
nádivka
2 lžíce olej
20 dkg uzené maso
1 sklenice sterilované červené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Podle potřeby kuře očistíme. Důkladně jej okmínujeme a nasolíme. Zelí necháme okapat a podle potřeby jej můžeme překrájet na menší nudličky.

  2. Uzené maso nakrájíme na kousky a na rozpálené pánvi s olejem ho asi 5 minut restujeme. Když maso pustí šťávu, přidáme zelí a vše ještě několik minut dusíme. Směs necháme vychladnout.

  3. Studenou směsí plníme kuře. Otvor uzavřeme. Kuře vložíme do pekáčku, přidáme máslo a za občasného podlévání pečeme kuře doměkka.

  4. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!