Kuře ála kachna s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
cibule
kmín
1 ks kuře
cukr moučka
chilli koření
koření na pečené kuře
sterilované červené zelí
bramborový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme, poté přidáme červené zelí bez nálevu, podlijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit a hlídáme, mícháme, hlídáme, mícháme. Hlavně se nám zelí nesmí připálit a musí se pěkně vyvařit voda. Asi po 15 minutách varu přidáme podle chuti cukr moučka

  2. Kuře omyjeme a okořeníme. Cibuli nakrájíme a vyložíme s ní pekáč, na cibuli položíme nasolené kuře z obou stran, zasypeme kořením na kuřata, kmínem, pepřem, chilli kořením podle chuti a na kuře položíme kousek másla a pekáč zakryjeme

  3. Kuře dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Hlídáme a průběžně podléváme. Pečeme asi hodinu a posledních 20 - 30 minut pečeme bez víka pro křupavou kůžičku. Sem tam můžeme u přelít maso výpekem

  4. Kuře ála kachna podáváme s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem. Bramborový knedlík je otázkou chuti. Já osobně připravuji ze směsi. Vy si klidně udělejte doma. Na tohle nemám talent a lidi, co to umí, obdivuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!