Kuře ála kachna s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- máslo cibule kmín 1 ks kuře cukr moučka chilli koření koření na pečené kuře sterilované červené zelí bramborový knedlík
Postup Kuře ála kachna s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme, poté přidáme červené zelí bez nálevu, podlijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit a hlídáme, mícháme, hlídáme, mícháme. Hlavně se nám zelí nesmí připálit a musí se pěkně vyvařit voda. Asi po 15 minutách varu přidáme podle chuti cukr moučka
Kuře omyjeme a okořeníme. Cibuli nakrájíme a vyložíme s ní pekáč, na cibuli položíme nasolené kuře z obou stran, zasypeme kořením na kuřata, kmínem, pepřem, chilli kořením podle chuti a na kuře položíme kousek másla a pekáč zakryjeme
Kuře dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Hlídáme a průběžně podléváme. Pečeme asi hodinu a posledních 20 - 30 minut pečeme bez víka pro křupavou kůžičku. Sem tam můžeme u přelít maso výpekem
Kuře ála kachna podáváme s červeným sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem. Bramborový knedlík je otázkou chuti. Já osobně připravuji ze směsi. Vy si klidně udělejte doma. Na tohle nemám talent a lidi, co to umí, obdivuji.