Bezlepková mramorová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 ml olej 5 ks vejce 1 lžička kakao 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr moučka máslo na vymazání 200 g Jizerka
Postup Bezlepková mramorová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Za stálého šlehání přiléváme olej. Pak přidáme jizerku a prášek do pečiva. Mixujeme tak dlouho, dokud v těstě nejsou hrudky
Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme 3/4 těsta. Do zbytku v míse nasypeme jednu lžičku kakaa a promícháme. Kakaové těsto přilijeme do formy a vidličkou projedeme oběma těsty, aby se spojilo a vytvořilo mramorování
Ve vyhřáté troubě pečeme bezlepkovou bábovku při 170 - 200 °C asi 45 minut. Po upečení bezlepkovou mramorovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme, nebo můžeme polít polevou
Bezlepkovou mramorovou bábovku nakrájíme a můžeme podávat.