Bezlepková mramorová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 ml olej
5 ks vejce
1 lžička kakao
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
máslo na vymazání
200 g Jizerka

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Za stálého šlehání přiléváme olej. Pak přidáme jizerku a prášek do pečiva. Mixujeme tak dlouho, dokud v těstě nejsou hrudky

  2. Do vymazané a moukou vysypané formy nalijeme 3/4 těsta. Do zbytku v míse nasypeme jednu lžičku kakaa a promícháme. Kakaové těsto přilijeme do formy a vidličkou projedeme oběma těsty, aby se spojilo a vytvořilo mramorování

  3. Ve vyhřáté troubě pečeme bezlepkovou bábovku při 170 - 200 °C asi 45 minut. Po upečení bezlepkovou mramorovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme, nebo můžeme polít polevou

  4. Bezlepkovou mramorovou bábovku nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!