Bezlepková okurková omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
sůl
40 g máslo
ocet
40 g cibule
1,5 lžíce cukr krystal
8 kuliček celý pepř
600 ml hovězí vývar
80 g bezlepková směs Jizerka
8 ks nakládané sladkokyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky pokrájíme na kostičky

  2. Na rozehřátém másle usmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a cukr. Přidáme celý pepř, Jizerku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme hovězím vývarem. Omáčku povaříme

  3. Pak omáčku procedíme. Přidáme nakrájené okurky a ještě chvíli povaříme. Podle své chuti osolíme, osladíme nebo okyselíme, ale většinou není třeba kyselit, to obstarají okurky

  4. Bezlepkovou okurkovou omáčku podáváme třeba s rýží a hovězím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!