Bezlepková okurková omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
-
cukr
sůl
40 g máslo
ocet
40 g cibule
1,5 lžíce cukr krystal
8 kuliček celý pepř
600 ml hovězí vývar
80 g bezlepková směs Jizerka
8 ks nakládané sladkokyselé okurky
Postup Bezlepková okurková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky pokrájíme na kostičky
Na rozehřátém másle usmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a cukr. Přidáme celý pepř, Jizerku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme hovězím vývarem. Omáčku povaříme
Pak omáčku procedíme. Přidáme nakrájené okurky a ještě chvíli povaříme. Podle své chuti osolíme, osladíme nebo okyselíme, ale většinou není třeba kyselit, to obstarají okurky
Bezlepkovou okurkovou omáčku podáváme třeba s rýží a hovězím masem.