Kukuřičný nákyp po americku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g slanina
- - olej
- - sůl
20 g máslo
- - petrželka
250 ml mléko
250 g žampióny
- - hořčice
- - mouka hladká
- - pepř mletý
100 g sýr strouhaný
2 plátky chléb toustový
280 g kukuřice sterilovaná
200 g garnát mořský

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na plátky, kostičky slaniny opečeme dokřupava a dáme stranou. Houby podusíme na tuku ze slaniny a taky uložíme. Plátky chleba nakrájíme na kostky a opečeme na tuku, kukuřici necháme okapat, slaninu, žampiony, chleba a kukuřici smícháme dohromady a garnáty, vše dáme do vymazané zapékací misky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a necháme přejít varem, dochutíme solí a pepřem a hořčicí, omáčku nalijeme na nákyp a posypeme sýrem. Pečeme asi na 200 st tak půl hodiny. Zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!