Kukuřičný nákyp po americku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 g slanina - - olej - - sůl 20 g máslo - - petrželka 250 ml mléko 250 g žampióny - - hořčice - - mouka hladká - - pepř mletý 100 g sýr strouhaný 2 plátky chléb toustový 280 g kukuřice sterilovaná 200 g garnát mořský
Postup Kukuřičný nákyp po americku recept
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme na plátky, kostičky slaniny opečeme dokřupava a dáme stranou. Houby podusíme na tuku ze slaniny a taky uložíme. Plátky chleba nakrájíme na kostky a opečeme na tuku, kukuřici necháme okapat, slaninu, žampiony, chleba a kukuřici smícháme dohromady a garnáty, vše dáme do vymazané zapékací misky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a necháme přejít varem, dochutíme solí a pepřem a hořčicí, omáčku nalijeme na nákyp a posypeme sýrem. Pečeme asi na 200 st tak půl hodiny. Zdobíme petrželkou.