Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 - 2 ks cibule
1 lžička vegeta
1 ks květák
1 konzerva sterilovaná kukuřice
3 - 4 lžíce ovesné vločky
1 konzerva zelené fazolky
2 balíčky rýže ve varném sáčku
1 - 2 lžičky indické koření
1 balíček sojové kousky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na oleji v rendlíku a přihodíme sterilovanou nebo mraženou kukuřici, mražené sterilované nebo čerstvé zelené fazolky a na růžičky rozebraný květák. Posypeme kořením, nejraději nějakou indickou směsí nebo česnekovou solí, kari, vegetou a mletou paprikou. Kdo umí, může rozvonět koření na počátku vaření v horkém oleji, jedná se o tzv. indický čóns, ale pozor na připálení. Je to několika vteřinová záležitost, kterou umí jen opravdu zkušení mistři kuchyně. Teprve poté přidáváme uvedenou

  2. " target="_blank" title="Hubnoucí hit - tukožroutská polévka">zeleninu

  3. Vše v rendlíku podlijeme teplou vodou, chvíli podusíme a přidáme ovesné vločky a předem se zeleninovým bujonem uvařené drobné sojové kousky. Zeleninový vývar, který zůstane po uvaření sojových kousků, můžeme také použít k podlití zeleniny. Podusíme společně doměkka všech ingrediencí

  4. Mezitím si připravíme na cibulce uvařenou rýži

  5. Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky podáváme společně s rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!