Kubánská masová směs s volským okem La Bodequita del medio recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
5 ks rajčata
1 ks cibule
1 lžička mouka
100 g rozinky
1 ks hřebíček
1 ks chilli paprička
1 lžíce slunečnicový olej
50 ml slunečnicový olej
1 lžíce mletá paprika
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
800 g mleté vepřové maso
černý pepř z mlýnku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Papriky opláchneme, vyndáme jádřince a nakrájíme je na malé kostičky. Čili papričku nasekáme na jemno. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji zprudka osmahneme cibuli a mleté vepřové maso, osolíme a opepříme. Přidáme na jemno nasekaný česnek, papriky, čili papričku, restujeme další minutku. Zaprášíme paprikou a moukou a promícháme. Zalijeme 200 ml vody, přidáme hřebíček, rozinky a rajčata. Necháme vařit ještě přibližně 15 minut na slabém plameni, pak dochutíme solí a pepřem z mlýnku

  3. Na oleji pomalu upečeme volská oka, na talíři je položíme na masovou směs

  4. Kubánskou masovou směs s volským okem La Bodequita del medio podáváme s čerstvým pečivem

  5. Zdroj: Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí, vydal Smart Press, 2012

  6. Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry - každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!