Krůtí závitky podle dědy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 špetka bazalka
1 lžička škrob
1 špetka šalvěj
1 lžíce slunečnicový olej
6 lžic plnotučná hořčice
1 lžička hladká mouka
3 ks sterilované okurky
1 balíček krůtí prsa
1 ks sedlčanský hermelín
2 ks vídeňský párek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nekřehčená krůtí prsa nakrájíme na plátky a lehce rukou naklepeme. Osolíme a opepříme je, potřeme hořčicí, cuketovým pikantem, či něčím jiným pikantním podle vlastní chuti. Na plátek položíme kousek vídeňského párku, kus sedlčanského hermelínu a kousek kyselé okurky. Krůtí plátek zatočíme a zašijeme kuchařskou jehlou nebo převážeme kuchařskou nití.

  2. Do kastrolu dáme trochu oleje. Nakrájíme a rozložíme po dně cibuli, pak vložíme závitky, mírně podlijeme a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C. Během pečení krůtí závitky nejméně jednou otočíme. Zaprášíme před dopečením rozdrcenou bazalkou a šalvějí. Když jsou závitky upečené, vyjmeme je.

  3. Kastrol s výpekem dáme vařit. V hrnečku studené vody rozmícháme lžičku škrobu a lžičku hladké mouky a za stálého míchání vléváme směs do výpeku. Necháme chvíli přejít varem. Když je omáčka hotová, vložíme zpět závitky a necháme je prohřát.

  4. Krůtí závitky podle dědy podáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!