Krůtí stehna v žampionové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks horní krůtí stehna bez kosti
omáčka
1 stroužek česnek
1 ks cibule
200 ml voda
250 g žampiony
1 lžíce kukuřičný škrob
1 lžíce čerstvá petrželka
300 ml houbový vývar z kostky
marináda
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
mletý pepř
2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce sušené oregano
1 lžíce sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Umytá horní stehna bez kosti dáme do připraveného vymazaného pekáče.

  2. V misce promícháme citronovou šťávu, olej, oregano, bazalku a prolisovaný česnek. Směsí dobře potřeme stehna, vložíme do pekáče a zbytek nalijeme na povrch. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170 °C asi 60 minut. Během pečení stehna dvakrát otočíme, podle potřeby poléváme vypečenou šťávou.

  3. V hrnci s teflonovou úpravou připravíme omáčku. Smícháme vodu s kukuřičným škrobem a uvedeme do varu. Potom snížíme plamen, přilijeme houbový vývar z kostky, na plátky nakrájené (předem očištěné) žampiony a nadrobno nakrájenou cibuli. Dochutíme nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a nechám sevřít.

  4. Po hodině pečení přilijeme omáčku k masu do pekáče a pečeme další hodinu, dokud nejsou stehna měkká.

  5. Jako přílohu ke kuřecím stehnům v žampionové omáčce podáváme dušenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!