Krůtí stehna v žampionové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks horní krůtí stehna bez kosti omáčka 1 stroužek česnek 1 ks cibule 200 ml voda 250 g žampiony 1 lžíce kukuřičný škrob 1 lžíce čerstvá petrželka 300 ml houbový vývar z kostky marináda 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl mletý pepř 2 lžíce citronová šťáva 1 lžíce sušené oregano 1 lžíce sušená bazalka
Postup Krůtí stehna v žampionové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Umytá horní stehna bez kosti dáme do připraveného vymazaného pekáče.
V misce promícháme citronovou šťávu, olej, oregano, bazalku a prolisovaný česnek. Směsí dobře potřeme stehna, vložíme do pekáče a zbytek nalijeme na povrch. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170 °C asi 60 minut. Během pečení stehna dvakrát otočíme, podle potřeby poléváme vypečenou šťávou.
V hrnci s teflonovou úpravou připravíme omáčku. Smícháme vodu s kukuřičným škrobem a uvedeme do varu. Potom snížíme plamen, přilijeme houbový vývar z kostky, na plátky nakrájené (předem očištěné) žampiony a nadrobno nakrájenou cibuli. Dochutíme nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a nechám sevřít.
Po hodině pečení přilijeme omáčku k masu do pekáče a pečeme další hodinu, dokud nejsou stehna měkká.
Jako přílohu ke kuřecím stehnům v žampionové omáčce podáváme dušenou rýži.