Vafle s jahodami a šlehačkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 ml mléko
ovoce
šlehačka ve spreji
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
1/2 balíčku kypřící prášek
100 g cukru krupice
125 g rozpuštěné máslo
100 ml perlivá neochucená voda (sodovka)
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny si připravíme do nádoby na šlehání - nejlépe do mísy se zobáčkem, ze které pak těsto můžeme rovnou nalévat. Přidáme rozpuštěné máslo a vše mixujeme - během mixování přidáváme mouku s kypřicím práškem

  2. Mezitím si rozehřejeme vaflovač, jehož plotýnky před prvním nalitím těsta potřeme olejem. Postupně pečeme vafle. Uvedené množství těsta by mělo vystačit asi na 10 vaflí

  3. Hotové vafle potíráme rozmixovaným ovocem. Pokud nemáme dostatek ovoce, můžeme použít marmeládu naředěnou horkou vodou. Vafle zdobíme šlehačkou a kousky ovoce. Místo jahod můžeme použít i jiné ovoce podle vlastní chuti

  4. Vafle s jahodami a šlehačkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!