Krůtí stehna s rajčatovo-hráškovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 plechovka hrášek
sůl
0,5 ks máslo
2 ks rajčata
1 ks cibule
kmín
1 lžíce plnotučná hořčice
2 ks krůtí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna omyjeme, nasolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče na máslo. Podlijeme asi 1 dl vody, dáme péci a podle potřeby podléváme. Mezitím rajčata nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nadrobno

  2. Asi po hodině pečení vložíme nakrájená rajčata, hrášek (jedna malá plechovka - 200 ml) a cibuli. Jakmile je to hotové, maso vyndáme a slijeme šťávu do hrnce, kterou rozmixujeme na omáčku. Přidáme hořčici a necháme přejít varem. Krůtí maso naporcujeme a zalijeme připravenou omáčkou

  3. Krůtí stehna s rajčatovo-hráškovou omáčkou jsou výborná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!