Krůtí steaky s kaparovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 ks vejce 3 lžíce strouhanka 1 lžíce kapary 250 ml smetana ke šlehání 5 dkg mandlové lupínky 60 dkg krůtí maso podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Krůtí steaky s kaparovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso (nejlépe vykostěné stehno) omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky.
V pánvi rozpálíme olej, maso zprudka opečeme, vyjmeme, rozložíme na plech a potřeme mandlovou směsí.
V předehřáté troubě pečeme 8 - 10 minut při 190 °C.
Do pánve s výpekem dáme kapary, osmahneme, zalijeme smetanou, povaříme do zhoustnutí a dochutíme solí.
Krůtí steaky s kaparovou omáčkou podáváme s brambory upravenými podle chuti.