Krůtí steaky s kaparovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 lžíce kapary
250 ml smetana ke šlehání
5 dkg mandlové lupínky
60 dkg krůtí maso
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso (nejlépe vykostěné stehno) omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky.

  2. V pánvi rozpálíme olej, maso zprudka opečeme, vyjmeme, rozložíme na plech a potřeme mandlovou směsí.

  3. V předehřáté troubě pečeme 8 - 10 minut při 190 °C.

  4. Do pánve s výpekem dáme kapary, osmahneme, zalijeme smetanou, povaříme do zhoustnutí a dochutíme solí.

  5. Krůtí steaky s kaparovou omáčkou podáváme s brambory upravenými podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!