Vaječná tlačenka se šunkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
20 dkg šunka
1 ks cibule
400 ml voda
libeček
1/2 kostky masox
1 sklenka moravanka
mletý pepř
1 sklenice tatarská omáčka
1 balíček želatina na vaječnou tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a po zchlazení oloupeme. Nakrájíme na kostičky společně se šunkou a oloupanou cibulí. Zeleninu scedíme, ale šťávu si ponecháme. Všechno dohromady promícháme a spojíme tatarskou omáčkou

  2. Připravíme si želatinu. Kostku masoxu rozpustíme v 150 ml vroucí vody. Odstavíme a za stálého míchání vsypeme želatinu. Když je želatina rozpuštěná, vlijeme 250 ml studené vody. Můžeme dát i půl napůl s nálevem ze zeleniny

  3. Želatinu promícháme se směsí zeleniny, dochutíme pepřem, libečkem, případně solí. Vlijeme do formy, použijeme třeba srnčí hřbet a necháme v chladu zatuhnout

  4. Ztuhlou vaječnou tlačenku nakrájíme na hrubší plátky a podáváme jako chuťovku s chlebem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!