Krůtí rolka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce olej
sůl
4 - 5 lžic zeleninový vývar
2 - 3 snítky čerstvý koriandr
kremžská hořčice
4 plátky krůtí šunka
1 hrst čerstvá pažitka
800 g krůtí prsa v celku

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrojíme tak, aby vznikl větší plát masa. Potom maso naklepeme, osolíme, potřeme tenkou vrstvou kremžské hořčice, poklademe plátky krůtí šunky a posypeme nasekanou pažitkou

  2. Plát masa svineme do rolády, zajistíme potravinovou nití a potřeme olejem. Roládu vložíme do pečícího foliového sáčku a přidáme několik lžic vývaru a snítky koriandru. Folii z obou stran pevně uzavřeme, na několika místech propíchneme a v předehřáté troubě při střední teplotě upečeme doměkka

  3. Krůtí rolku plněnou šunkou a bylinkami nakrájíme na porce, přelijeme výpekem a podáváme s dušeným špenátem a vařeným bramborem

  4. Tato krůtí rolka je vhodná i pro dietu při onemocnění slinivky břišní, žlučníku a jiných poruchách zažívacího traktu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!