Kuřecí maso s pórkem vařené v parním hrnci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka majoránky
2 lžičky soli
500 g brambor
100 g mrkve
50 g pórku
2 stroužky česneku
1 lžička grilovacího koření
2 plátky kuřecího masa
1 lžička pepře 4 barev

Postup přípravy receptu

  1. Do prvního patra parního hrnce vložíme okořeněné a česnekem potřené maso. Osolíme více než jsme zvyklí neb pára sůl v průběhu vaření smyje. Do druhého patra vložíme na plátky pokrájené brambory proložené nakrájenou na kolečka mrkví, vše dobře osolíme

  2. Časový spínač zapneme na 20 minut. Po tomto čase na maso položíme pórek a zapneme ještě na dalších 25 minut. Hlídáme si hladinu vody v hrnci, aby se nám nevypařila!

  3. Takto připravené brambory mají úžasně máslovou chuť, i když jsme máslo vůbec nepoužili

  4. Dobrou a zdravou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!