Krůtí rolka na hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 lžíce máslo
100 g šunka
1,5 ks mrkev
4 ks šalotka
bílé víno
2 lžíce hladká mouka
2 - 3 lžíce dijonská hořčice
1 řapík řapíkatý celer
mletý černý pepř
700 g krůtí prsa
100 ml smetana na vaření
drůbeží nebo zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a několika nářezy upravíme do obdélníkového plátu, který zakryjeme potravinovou folií a rozklepeme na výšku asi 2 cm. Pak maso osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a poklademe šunkou. Maso svineme do rolády, kterou zajistíme jehlami. Mrkev, celer, šalotku a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno

  2. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme roládu z všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zpěnit šalotku s česnekem. Následně vmícháme nakrájenou mrkev s celerem a vše ještě asi 3 minuty opékáme. K orestované zelenině vrátíme roládu, vše podlijeme vínem a jakmile se alkohol odpaří, přilijeme vývar tak, aby dosahoval maximálně do poloviny výšky masa. Teplotu snížíme a vše zvolna dusíme asi 30 - 40 minut doměkka. Mezitím si upražíme z mouky a másla světlou jíšku a smetanu prošleháme se 2 lžícemi dijonské hořčice dohladka

  3. Měkkou roládu vyjmeme z vývaru, zbavíme jehel a uchováme na teple. Vývar scedíme do jiného hrnce a zeleninu do něj propasírujme přes síto. Omáčku zahustíme připravenou jíškou, kterou necháme alespoň 15 minut povařit a poté ji dochutíme směsí smetany s hořčicí. Omáčku necháme přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme

  4. Krůtí rolku nakrájíme na plátky, přelijeme hořčicovou omáčkou a podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!