Krůtí roláda se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 ks cibule
200 ml smetana
1 ks pórek
500 g mrkev
1 lžíce rajčatový protlak
1 špetka mletá skořice
100 g mandlové lupínky
750 g krůtí roláda
100 g vypeckované sušené švestky
1 lžíce nakládaný zelený vepř
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Švestky nakrájíme a promícháme s majoránkou, mandlemi a skořicí. Krůtí roládu rozprostřeme, osolíme a opepříme. Na roládu rozložíme švestky a opět ji sbalíme. Pevně ji zavážeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. V pekáči rozehřejeme tuk a roládu ze všech stran opečeme. Kolem rozložíme cibuli s rajčatovým protlakem a podusíme. Podlijeme 1/2 l vody. Tekutinu osolíme a opepříme. Pekáč přikryjeme zhruba na 60 minut.

  3. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Po 40 minutách pečení ji přidáme k roládě a dopečeme. Vše vyjmeme z pekáče a uchováme horké. Do vypečené šťávy vmícháme smetanu, vaříme a odpařujeme na požadovanou hustotu. Na závěr přidáme nakládaný zelený pepř a vrátíme zpět zeleninu a maso.

  4. Krůtí roládu nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a vypečenou šťávou jako velmi chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!