Krůtí prsa s hlívou ústřičnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g sádlo 4 ks krůtí prsa 600-700 g větší brambory sádlo na opečení brambor marináda 100 g sůl 1 lžíce provensálské koření 1 lžička drcený barevný pepř příloha 1 lžička sůl 500 g hlíva ústřičná 2 ks šalotka 0.5 lžičky mletý bílý pepř 2 lžíce kadeřavá petrželka olej na osmažení hlívy na ozdobu 8 lístků hlávkový salát
Postup Krůtí prsa s hlívou ústřičnou recept
Postup přípravy receptu
-
Sůl promícháme s kořením a směsí potřeme krůtí prsa. Dáme do mísy a uložíme přes noc do chladu marinovat. Brambory uvaříme ve slupce.
Druhý den oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Sádlo necháme rozehřát a prsa upečeme doměkka.
Hlívu nakrájíme, orestujeme na oleji, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni dusit do změknutí. Šalotku nakrájíme nadrobno a ke konci dušení ji přidáme k hlívě. Směs osolíme, opepříme a dochutíme sekanou petrželkou.
Bramborové kostičky opečeme na sádle dozlatova. Upečená prsa, pokud jsou větší, překrojíme. Prsa servírujeme na talíři s kostičkami brambor a kopečkem hlívové směsi, obložené čerstvým hlávkovým salátem.