Krůtí prsa s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g sádlo
4 ks krůtí prsa
600-700 g větší brambory
sádlo na opečení brambor
marináda
100 g sůl
1 lžíce provensálské koření
1 lžička drcený barevný pepř
příloha
1 lžička sůl
500 g hlíva ústřičná
2 ks šalotka
0.5 lžičky mletý bílý pepř
2 lžíce kadeřavá petrželka
olej na osmažení hlívy
na ozdobu
8 lístků hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Sůl promícháme s kořením a směsí potřeme krůtí prsa. Dáme do mísy a uložíme přes noc do chladu marinovat. Brambory uvaříme ve slupce.

  2. Druhý den oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Sádlo necháme rozehřát a prsa upečeme doměkka.

  3. Hlívu nakrájíme, orestujeme na oleji, přikryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni dusit do změknutí. Šalotku nakrájíme nadrobno a ke konci dušení ji přidáme k hlívě. Směs osolíme, opepříme a dochutíme sekanou petrželkou.

  4. Bramborové kostičky opečeme na sádle dozlatova. Upečená prsa, pokud jsou větší, překrojíme. Prsa servírujeme na talíři s kostičkami brambor a kopečkem hlívové směsi, obložené čerstvým hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!