Krůtí prsa na fazolovém ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
300 g šunka
150 g cibule
250 g rajče
100 g mrkev
50 g petržel
500 g fazole
200 g šalotka
200 g kukuřice
200 g zelená kapie
2 ks krůtí prsa
1 dl červené kvalitní víno
podle chuti
česnek
sůl
petrželka
majoránka
pažitka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Osolená, opepřená a majoránkou posypaná prsa pečeme na víně, nakrájené zelenině, cibuli a česneku. Prsa pečeme za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání vínem. Po upečení nakrájíme maso na tenké plátky.

  2. Mezitím z uvařených fazolí, na kostičky nakrájené spařené oloupané papriky, šunky, rajčat, kukuřice a na másle osmahnuté šalotky, podlité vínem, uvaříme ragú. Nakonec ragú posypeme jemně nakrájenou pažitkou a petrželkou.

  3. Hotové fazolové ragú poklademe plátky prsou a jako přílohu podáváme bramborové pyré, zjemněné žloutky a posypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!