Rizoto s mletým masem a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks cibule
650 g rýže
350 g eidam
2 ks chilli paprička
mletý pepř
olej na smažení
1 balíček mražená zelenina
mletá sladká paprika
500 g mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji v hrnci. Pak přidáme mraženou zeleninu a pokračujeme v restování asi 3 minuty. Vše zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut vařit - podle druhu mražené zeleniny, viz. obal

  2. Zároveň s cibulí osmahneme mleté maso na pánvi. Maso před koncem restování posypeme paprikou a osolíme. Zeleninu slijeme (vývar dále použijeme) a nasypeme do ní maso, abychom měli volnou pánev

  3. Na pánev dáme kousek másla, nasypeme syrovou, nepropláchnutou rýži a restujeme ji do zlatavé barvy. Poté všechno dáme do pekáče a promícháme. Přidáme větší množství vody, nejlépe použijeme vývar z připravované zeleniny smíchaný se šťávou z masa. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na asi 20 minut. Občas promícháváme. Pak slijeme zbylou vodu a dochutíme solí a kořením

  4. Polovinu sýra promícháme se směsí a zbylou polovinu nasypeme rovnoměrně na povrch. Rizoto s mletým masem a sýrem dáme na 5 - 10 minut do trouby, až sýr na povrchu zezlátne

  5. Rizoto s mletým masem a sýrem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!