Krůtí parmentiér se zapečenou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks mrkev
2 ks šalotka
2 ks rajčátka
1 dl krůtí vývar
podle chuti
sůl
rozmarýn
petržel
mletý černý pepř
celerové lístky
příloha
1 špetka sůl
máslo
brambory
smetana
kurkuma
jarní cibulka
podle potřeby
máslo
šunka
řapíkatý celer
krůtí stehenní řízek
krůtí křídla
krůtí srdce a žaludky

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku naskládáme kousky krůtího masa a přidáme 2 stroužky česneku, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, 2 šalotky, rajčátka a rozmarýn. Osolíme, opepříme, vložíme kousek másla a přikryjeme alobalem. Troubu předehřejeme na 175 °C a maso necháme péct 1,5 - 2 hodiny, dokud nebude úplně měkké.

  2. Mezitím si uvaříme brambory a pak z nich uděláme kaši: uvařené brambory prolisujeme a potom postupně přidáme máslo, kurkumu, sůl, pár kapek smetany a nakrájenou jarní cibulku.

  3. Když je maso měkké, necháme ho zchladnout, obereme ho a nakrájíme na menší kousky. Upečenou zeleninu, maso a šťávu promícháme na rozehřáté pánvi, dokud se jednotlivé suroviny nespojí. Přidáme nakrájenou šunku a podlijeme vývarem. Pak vmícháme nakrájenou petrželku a celerové lístky.

  4. Na plech si připravíme 3 zapékací misky, vytřeme je máslem, vložíme do nich masovou směs a navrch nandáme bramborovou kaši. Gril rozpálíme na 220 °C a necháme 5 minut zapéct.

  5. Krůtí parmentiér se zapečenou kaší podáváme jako výborný hlavní chod.

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!