Krůtí maso na šalvěji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička šalvěj
1 dl sherry
1-2 kelímky smetana ke šlehání
mletý černý pepř
500 g krůtí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Řízky buď naklepeme nebo nakrájíme na nudličky (moje děti mají raději menší kousky).

  2. Na pánvi na oleji maso osmahneme, pak posypeme šalvějí (pro obměnu je možno použít oregano nebo jiné koření) a zalijeme sherry. Chvilku necháme dusit a pak zalijeme smetanou. Společně se smetanou vaříme do jejího zhoustnutí a do změknutí masa, které je měkké za chvilku. Nakonec dochutíme solí a špetkou pepře.

  3. Krůtí maso na šalvěji podáváme s uvařenou rýží.

  4. Jelikož jsem kuchařka "od okářka", je třeba, aby si každý opravdu dochutil podle svého. Ale chuť šalvěje a sherry udělá omáčku opravdu super!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!