Krůtí maso na kari v sýrové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0 kg krůtí prsa
podle potřeby
1 lžíce olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
200 g smetana
0 hlávek brokolice
1 ks kapie
2 lžičky kari koření
2 ks tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Brokolici a kapii očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Krůtí maso zprudka opékáme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Po opečení přendáme maso na talíř. Do výpeku nalijeme smetanu, rozpustíme tavený sýr, vložíme prohřát kousky kapie a brokolici. Podle chuti přidáme do omáčky kari koření, zredukujeme, vrátíme maso a dochutíme solí s pepřem. Směs koření a zeleniny můžeme měnit podle chuti.

  3. Krůtí maso na kari v sýrové omáčce podáváme s rýží nebo opečenými brambory či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!