Vepřové závitky s kysaným zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
1 ks cibule
10 dkg sádlo
vegeta
10 dkg hladká mouka
4 ks vepřové maso
mletý černý pepř
1 ks kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři vepřové plátky z kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Z kysaného zelí vymačkáme vodu a v misce smícháme se lžící cukru. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Kysané zelí rozložíme na plátky masa, svineme do závitku a spíchneme párátkem. Na rozpáleném sádle nebo oleji závitky zprudka osmahneme a vyjmeme. Na zbylém tuku osmažíme nakrájenou cibuli dotmava. Vložíme smažené závitky zpátky do pánve, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké závitky vytáhneme, zahustíme hladkou moukou, šťavu scedíme a dochutíme pepřem, solí nebo vegetou

  3. Vepřové závitky s kysaným zelím podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!