Krůtí játra se špenátem a rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 lžíce olej 100 g špenát listový 600 g krůtí játra 50 g černé houby (jidášovo ucho) zálivka špetka cukr 0 lžiček glutasol 3 lžíce sojová omáčka 3 lžíce rýžové nebo dezertní víno 0 hrnků hovězí vývar nebo magi podle chuti sůl
Postup Krůtí játra se špenátem a rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Opraná a očištěná játra dáme do malého pekáčku s malým množstvím oleje. Přidáme kuličky mraženého listového špenátu, tenké plátky česneku a nakrájené máčené černé houby.
Směs zalijeme připraveným zálivem a pomalu v troubě pečeme dokud játra nezměknou a šťáva se nezahustí. Teplota pečení je 180°C nebo v závislosti na typu trouby. Pečeme cca 20 min. a občas játra promícháme a obrátíme.
Krůtí játra se špenátem podáváme s vařenou rýží.