Krůtí játra se špenátem a rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
100 g špenát listový
600 g krůtí játra
50 g černé houby (jidášovo ucho)
zálivka
špetka cukr
0 lžiček glutasol
3 lžíce sojová omáčka
3 lžíce rýžové nebo dezertní víno
0 hrnků hovězí vývar nebo magi
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Opraná a očištěná játra dáme do malého pekáčku s malým množstvím oleje. Přidáme kuličky mraženého listového špenátu, tenké plátky česneku a nakrájené máčené černé houby.

  2. Směs zalijeme připraveným zálivem a pomalu v troubě pečeme dokud játra nezměknou a šťáva se nezahustí. Teplota pečení je 180°C nebo v závislosti na typu trouby. Pečeme cca 20 min. a občas játra promícháme a obrátíme.

  3. Krůtí játra se špenátem podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!