Krůta na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks krůta
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na jemno, česnek utřeme se solí.

  2. Troubu předehřejeme na 220°C.

  3. Krůtu protáhneme slaninou co nejvíce to jde. Zbytek slaniny rozpustíme v pekáči, do kterého krůtu položíme. Celý povrch potřeme utřeným česnekem, zasypeme cibulkou a dáme péct. Během pečení podléváme.

  4. Upečenou krůtu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a povaříme na omáčku.

  5. Krůtu na slanině podáváme s bramborovým knedlíkem a se špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!