Pečená krůta nadivoko s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 dkg slanina
olej
sůl
6 ks jablko
1 ks krůta
černé pivo
1 balíček koření na divoká masa

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu dobře očistíme a omyjeme vlažnou vodou. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a smícháme s jablky

  2. Vnitřek krůty vyložíme pokrájenými jablky. Maso osolíme, posypeme kořením na divoká masa a vložíme do hlubokého pekáčku s poklicí. Trochu podlijeme olejem a pečeme

  3. Průběžně maso přeléváme vypékající se šťávou, podléváme černým pivem. Před dopečením obložíme krůtu slaninou

  4. Krůtu nadivoko s jablky pečeme maximálně 2 hodiny - podle velikosti krůty

  5. Hotovou pečenou krůtu nadivoko s jablky podáváme s houskovým knedlíkem a sladkokyselým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!