Krupicové řezy s jahodovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 500 ml mléko 50 g cukr krupice 2 balíčky vanilkový cukr 0.3 lžičky citronová kůra 1 lžíce citronová šťáva 120 g dětská krupička omáčka 1 lžíce solamyl 100 ml voda 200 g jahody 2 lžíce cukr moučka 50 g jahodová marmeláda na ozdobu 4 lístky máta 4 ks jahoda podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Krupicové řezy s jahodovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko se špetkou soli uvedeme k varu a za stálého míchání vmícháme krupičku. Kaši 3 minuty provaříme a odstavíme.
Do vychladlé kaše vmícháme žloutek, cukr, vanilkové cukry a tuhý sníh z bílků. Těsto dochutíme citronovou šťávou a kůrou, naplníme jím vymazanou a vysypanou zapékací mísu.
Krupicové řezy pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160 °C. Korpus necháme vychladnout a pak ho vyklopíme a nakrájíme na řezy.
Jahody opláchneme, zbavíme "korunek" a nakrájíme na kousky. V hrnečku zahřejeme marmeládu, zředíme ji vodou a vmícháme jahody. Omáčku osladíme, provaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody.
Krupicové řezy rozdělíme na dezertní talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou citronové máty a jahodou s korunkou.