Krupicové řezy s jahodovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
500 ml mléko
50 g cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
0.3 lžičky citronová kůra
1 lžíce citronová šťáva
120 g dětská krupička
omáčka
1 lžíce solamyl
100 ml voda
200 g jahody
2 lžíce cukr moučka
50 g jahodová marmeláda
na ozdobu
4 lístky máta
4 ks jahoda
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mléko se špetkou soli uvedeme k varu a za stálého míchání vmícháme krupičku. Kaši 3 minuty provaříme a odstavíme.

  2. Do vychladlé kaše vmícháme žloutek, cukr, vanilkové cukry a tuhý sníh z bílků. Těsto dochutíme citronovou šťávou a kůrou, naplníme jím vymazanou a vysypanou zapékací mísu.

  3. Krupicové řezy pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160 °C. Korpus necháme vychladnout a pak ho vyklopíme a nakrájíme na řezy.

  4. Jahody opláchneme, zbavíme "korunek" a nakrájíme na kousky. V hrnečku zahřejeme marmeládu, zředíme ji vodou a vmícháme jahody. Omáčku osladíme, provaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody.

  5. Krupicové řezy rozdělíme na dezertní talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou citronové máty a jahodou s korunkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!