Křupavý Třeboňský kapr recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
100 g olej
sůl
1 lžíce mletý kmín
1 lžíce bylinkové máslo
kukuřičná krupice
1 lžíce lněné semínko
600 g kapří filet
Postup Křupavý Třeboňský kapr
Postup přípravy receptu
-
Filet kapra nakrájíme na stejně velké díly a osolíme. Smícháme kukuřičnou krupici s mletým kmínem a trochou lněného semínka. Připravené naporcované filety z kapra obalujeme ve směsi a zvolna pečeme ze všech stran. Upečené kousky potřeme bylinkovým máslem a podáváme s bramborovou kaší. Kaši můžeme vylepšit špenátem a zakysanou smetanou
Pokud nemáte kde zakoupit filet z kapra, můžete si kapří filet připravit v domácím prostředí dle názorného videa na přípravu kapra bez kostí.