Křupavé řízky s rajčatovou přílohou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks řízek
příloha
1 špetka cukr
500 g rajče
8 lístků bazalka
3 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
5 lžic mouka
100 g parmazán
3 ks vejce L
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na recept můžeme použít kuřecí nebo vepřové či telecí řízky. Čisté a osušené plátky masa mezi folií dobře naklepeme. Plátky jemně opepříme, nesolíme, neboť parmazán již dodá slanou chuť. Naklepané a opepřené plátky obalíme v mouce. Plátky zatřepeme, ať přebytečná mouka opadá. Z mouky přendáme plátky masa do vajec rozmíchaných s nastrouhaným parmazánem. Dobře je ve vejcích obalíme z obou stran. Plátky masa vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme dozlatova z obou stran. Osmažené plátky ukládáme ihned na sací ubrousek.

  2. Rajčata spaříme na pár vteřin ve vroucí vodě a poté je lehce oloupeme. Rajčata nakrájíme a krátce orestujeme na olivovým oleji s natrhanými lístky bazalky. Rajčata pocukrujeme, osolíme a opepříme. Restujeme asi 5 minut a rajčata odendáme.

  3. Křupavé řízky upravíme na talíře a doplníme rajčatovou přílohou, kterou ozdobíme lístky bazalky.

  4. Křupavé řízky s rajčatovou přílohou podáváme teplé jako hlavní chod s čerstvým pečivem nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!